JAPAN week

plakat japan week W

plakat japan week W

Mezi 18. a 23. listopadem se v Praze bude konat týden japonské kultury Japan Week. Téměř 1300 japonských umělců představí tradiční i moderní japonskou kulturu a umění – od samurajské show a japonských bubnů, přes čajový obřad a aranžování květin až po ukázku techniky japonské animace či moderního tance.
 
Japan Week je neziskový kulturní festival určený pro širokou veřejnost. Pořádá jej již 31 let pokaždé v jiné zemi japonská nadace IFF (International Friendship Foundation), hlavním partnerem akce je Hl. m. Praha, formální záštitu poskytuje japonské velvyslanectví. Své umění na Japan Weeku předvede také světoznámá samurajská skupina Kamui, která pořádá workshopy a samurajské show po celém světě. Její zakladatel, Tecuro Šimaguči, sestavil veškerou šermířskou choreografii k filmu Kill Bill I. Založil také několik dójó v Japonsku, Americe a v různých zemích Evropy. Vyučuje v nich vlastní styl šermu Kengidó.
KAMUI w

Festival bude zahájen 18. 11. v 13:00 na Staroměstském náměstí vystoupením samurajů Kamui, japonských tanečníků a bubeníků. Od 18. 11. se budou každý večer v Pražském kongresovém centru konat představení a koncerty, od 19. 11. budou mít návštěvníci možnost tamtéž navštívit výstavy a workshopy, během kterých si budou moci vyzkoušet například aranžování květin ikebana, obléci si japonské kimono nebo psát kaligrafiji. Veškeré akce jsou zdarma, na semináře je vhodná online rezervace z důvodu omezeného počtu míst. Program Japan Weeku a představení umělců najdete na: http://www.japanweek.cz/

.