Ocenění v Košicích

N Wee 10let w

N Wee 10let w

Dne 29.9.2017 se v košickém hotelu Double Tree by Hilton uskutečnilo slavnostní předání Ceny za dlouholeté šíření japonské kultury na Slovensku. Ocenění odevzdal Jeho Excelence pan Jun Shimmi, velvyslanec Japonska na Slovensku.

Tradice udílení tohoto ocenění se datuje od roku 2014. Letos, a jako jediné odevzdávané mimo půdu velvyslanectví Japonska v Bratislavě, bylo ocenění uděleno Prof. Ing. Petru Šimčákovi za slovensko-japonskou spolupráci v oblasti vědy a techniky, a dále pořadatelům 10. ročníku Nippon-víkendu v Košicích.

Nippon-víkend založila skupina nadšenců jako lokální setkání několika přátel japonské kultury. Časem se rozrostl na významnou kulturní akci s mezinárodní účastí. Mezinárodní je i složení organizačního výboru. V jeho čele stojí pan Blažej Gál, předseda občanského sdružení Annai. Devět let se na akci organizačně a přednáškami podílí i Miroslav Králík, zástupce české Nihontó Kenkyukai – Společnosti pro studium japonského meče.

Desátý ročník navštívilo 4.562 diváků a vystoupilo 384 účinkujících. http://www.nipponvikend.sk/ 

Jeho Excelence pan Jun Shimmi poděkoval oceněným za deset let práce, vyzdvihl jejich úsilí, hloubku znalostí i nadšení, s jakým šíří japonskou kulturu na Slovensku a vyjádřil naději, že ve své činnosti budou pokračovat i nadále se stejným nasazením. http://www.sk.emb-japan.go.jp/itpr_sk/00_000465.html 

Mirkovi gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci.

Nipp Week 10let wN W Mirek 10let wNWee 2016 wnippon Week wNWeeK 3 wNWee 4 wNWeek Mirek 2016wnippon vikend wNWeek 2016wNWee 5 wNWeek 2 2017wNWeek 1 2017w