Valná hromada 2021

all

all 

V návaznosti na státní protiepidemické nařízení a doporučení proběhla Valná hromada Nihonto Kenkyukai formou on-line setkání. Členové a příznivci se sešli poslední adventní neděli 19. 12. 2021 ve večerních hodinách na obvyklé adrese google meet. Koncept byl obdobný jako v minulém roce: zaznělo pět prezentací a proběhla diskuze ke směřování společnosti.

Shrnuti

Úvodní přednáška Tomáše Suka shrnula aktivity NK v tomto nelehkém roce.

V následné přednášce Jakub Zeman představil slavnou platnéřskou školu Nobuie včetně jejích nálsedovníků.

V další přednášce Werner Zahrl přiblížil školu Yoshioka a představil zajímavý exemplář tsuby Edo Kinko Yoshioka.

O významných japonských osobnostech majících výročí v této části roku pohovořil Miroslav Králík. Ve svém referátu přiblížil jak významné bojovníky a generály období Sengoku, tak básníka Bashoa anebo hrdinu období Bakumatsu jménem Sakamoto Ryoma.

V poslední přednášce večera přiblížil Bohumil Planka téma výroby oshigata. Kterou doplnil autentickými fotografiemi a patnácti dokumentačními videi ze své stáže u mistra Ishii Akiry v NBTHK (2006).

Po skončení doplňujících otázek nastala obecná diskuze k předběžnému plánu akcí na příští rok a k plánovaným změnám. Následně se rozvinula debata o zařazení praktických seminářů a k plánované interní burze NK.

Celkově se on-line setkání účastnilo 15 osob.

nobuie

Yoshioka

Kdo

yoshioka

oshigata