Katana Matsuri 2020 pozvanka

 

Slavnost mečů „Katana matsuri“ je nekomerční společenská událost určená široké veřejnosti. Hlavním tématem je japonský meč ve všech svých významech a souvislostech (kulturní, historický, duchovní, řemeslný, sportovní a samozřejmě jako chladná zbraň). Akci pořádá Nihonto Kenkyukai (Společnost pro studium japonského meče při ČJS) ve spolupráci s Muzeem Policie ČR.

Program:

  • Ukázky bojových umění používající meč (nejen japonský),
  • tematické přednášky,
  • drobné workshopy,
  • jednodenní výstava japonských originálů,
  • doprovodný program (origami, kaligrafie, čaj, wagashi…).

Ukázky bojových umění a sportů vedou jejich přední představitelé v ČR. Najdete mezi nimi mistry Evropy i mistry světa ve svých disciplínách, držitele vysokých technických stupňů. Mezi vystavovanými originály je možné vidět i předměty muzejní úrovně ve skvělém stavu. Pro děti a další zájemce je připraveno několik workshopů (origami, kaligrafie či vyzkoušení bojového umění). Doprovodné přednášky (zejména o bojových uměních a japonském meči) uvedou přednášející s mnohaletou praxí.

Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení a prezentaci oddílů a skupin zabývajících se šermem  nejen japonským mečem, viz účinkující.

Prosíme dodržovat opatření COVID-19 … roušky.

V letošním roce byla Katana Matsuri akreditována v projektu který připomíná „100. výročí vztahů mezi Japonskem a Českou republikou“, který pořádá Velvyslanectví Japonska v ČR.

 

Více na oficiálním webu: https://katanamatsuri.japan.cz/

Program: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1uo-_hIbMN_50IEzLCNfMhOE-L5lTEvZLuADeMjHqnx4/edit?usp=sharing

nebo FB události: https://www.facebook.com/events/494406304843868